Vastuullisen valmentajan verkkokurssi tarjotaan myös jatkossa maksuttomana!

Vastuullisen valmentajan verkkokurssi tarjotaan myös jatkossa maksuttomana

Olympiakomitean seura- ja jäsentoimintayksikön johtaja Jaana Tulla kertoo turvallisen toimintaympäristön edistämisen olevan tänä vuonna keskeinen Olympiakomitean toiminnan teema. Kurssin maksuttomuus on olennainen turvallista toimintaympäristöä edistävä toimenpide.

– Turvallinen toimintaympäristö on tänä vuonna vastuullisuustoimiemme keskeinen valinta. Kurssin avulla niin valmentajat, ohjaajat kuin muut urheilun toimijat oppivat turvallisen toimintaympäristön merkityksestä ja löytävät väyliä viedä toimenpiteitä käytäntöön. Kurssin avulla varmistamme turvallisen liikunta- ja urheiluympäristön toteutumisen erityisesti lasten ja nuorten, mutta myös aikuisten toiminnassa, Tulla avaa.

Tulla korostaa kurssin maksuttomuuden olevan merkittävä arvovalinta.

– Haluamme, että kurssin suorittaminen on edellytys valmentajana ja ohjaajana toimimiselle. Maksuttomuuden avulla tuemme osaltamme tavoitteen saavuttamista. Nyt haluammekin lähettää vahvan kutsun ja kehotteen kaikille lajeille ja seuroille Vastuullisen valmentajan verkkokurssin ottamiseksi kiinteäksi osaksi toimintaa, Tulla kannustaa.

Vastuullisen valmentajan verkkokurssi osana urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaa ja seurojen toimintaa

Olympiakomitean seura- ja jäsentoimintayksikön asiantuntija Katja Kyckling näkee tärkeäksi sen, että Vastuullisen valmentajan verkkokurssi on kaikkien saatavilla.

– Olen iloinen, että voimme tarjota Vastuullisen valmentajan verkkokurssin myös jatkossa maksuttomana. Kurssi on tiivis osa koko urheiluyhteisön yhteistä vastuullisuusohjelmaa, johon niin lajit kuin seuratkin ovat sitoutuneet. Verkkokurssin suorittaminen on kirjattu yhdeksi vastuullisuusohjelman turvallisen toimintaympäristön toimenpiteistä. Toimenpiteiden toteuttaminen on koko urheiluyhteisömme yhteinen velvollisuus. Se koskettaa ihan jokaista toimijaa, Kyckling toteaa.

Kyckling peräänkuuluttaa seuroja tarttumaan Vastuullisen valmentajan verkkokurssiin yhä pontevammin. Kurssin maksuttomuus sekä joulukuussa julkaistut ruotsin ja englanninkieliset versiot kurssista mahdollistava kurssille osallistumisen yhä useammalle. Kurssi on luonteva ottaa osaksi seuran toimintaa ja käytäntöjä.

– On tärkeää, että seurat ottavat kurssin suorittamisen yhdeksi toimintansa edellytykseksi ja vaatisivat kurssin suorittamista seuran valmentajilta, ohjaajilta sekä muilta seuran vastuuhenkilöiltä.

Kycklingin mukaan osa seuroista on tarttunut jo hienosti toimeen.

– Esimerkiksi Lahjan Tytöissä Vastuullisen valmentajan verkkokurssin oli suorittanut viime syksynä peräti 101 valmentajaa. Tavoitteenamme on, että kurssin suorittaminen tulisi tulevaisuudessa osaksi myös Tähtiseura-ohjelman laatukriteereitä, Kyckling kertoo.

 Lue lisää Vastuullisen valmentajan verkkokurssista täältä.

Vastuullisen valmentajan verkkokurssi on suoritettavissa Oppimisarenaassa. Kurssin voi suorittaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Siirry Oppimisareenaan.
Tutustu Urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaan.

Lisätietoja:

Katja Kyckling, Oppimisareenan asiantuntija, katja.kyckling@olympiakomitea.fi, 040 097 7180

The post Vastuullisen valmentajan verkkokurssi tarjotaan myös jatkossa maksuttomana! appeared first on Suomen Olympiakomitea.

HALUAN ETTÄ MINUUN OTETAAN YHTEYTTÄ