Hanna Hiilamo: Digi tehostaa urheiluseurojen toimintaa

Suomisportin seurojen uudet palvelut ovat olleet tarjolla urheiluseuroille tammikuusta alkaen. Urheilun omassa digipalvelussa on yli 600 000 suomalaisella oma Sporttitili, joten moni seuran jäsen jo käyttää Suomisportin palveluja. Seurojen uudet palvelut on ottanut käyttöönsä jo 700 urheiluseuraa. Monilajiseuroille palvelu tarjoaa ainutlaatuisen käyttöliittymän ja palveluja käyttävien jaostojen määrä onkin moninkertainen. Palvelussa asioidaan vuosittain yli 1,5 miljoonaa kertaa. Palvelu tehostaa ja helpottaa seurantoimintaa sekä aikaansaa säästöjä.

Korona-aika on haastanut seuroja ja taloudelliset resurssit ovat olleet koetuksella. Korona on myös vauhdittanut digitaalisten palvelujen käyttöönottoa kaikkialla yhteiskunnassa. Tämä näkyy myös seuratoiminnassa. Digipalvelujen käyttöönotolla halutaan tarjota jäsenille parempaa palvelua ja seuralle mahdollisuutta säästää aikaa, vaivaa sekä hallita kustannuksia. 

Unohda laskutus, digimaksuilla säästät ja palvelet paremmin

Suomisportin avulla seurojen arki helpottuu, kun laskutus väistyy sähköisen asioinnin sekä jäsenten ja liikkujien itsepalveluasteen nousun myötä. Näin seurat voivat keskittää resurssejaan olennaiseen – lasten, nuorten ja aikuisten liikuttamiseen. Ajan ja kustannusten säästäminen on yksi palvelun tavoitteista, mutta erityisesti ajansäästön mittaluokka on yllättänyt monet.  

”Seuran isot yhteiset tapahtumat, kuten meillä kauden aloitusleiri, hoidettiin elokuussa ensimmäistä kertaa ilmoittautumisen ja maksamisen osalta Suomisportissa. Minulta jäi pois noin 225 laskun tekeminen ja niiden karhuaminen. Seuran tapahtumissa varsinkin karhuamisen poisjäänti säästää aikaa ja vaivaa”, kertoo koripalloseura Torpan Poikien asiakasvastaava Lea Harju.  

Suomisportin avulla liikkujien arki seuratoiminnassa helpottuu. Vanhemmilta kiitosta saavat erityisesti toimivat digipalvelut, kuten helppo mobiilimaksaminen ja -ilmoittautuminen. Koko perheen liikunta-asiat on mahdollista hoitaa yhden palvelun sisällä. Seurojen jäsenet ja liikkujat vaativat digimaksamista ja moderneja palveluja yhä enemmän myös seuratoiminnalta ja maksamisen trendeissä näkyy kuinka mobiilimaksaminen kasvattaa suosiota jatkuvasti. Digimaksamisen aikana laskut on mahdollista arkistoida lähes lopullisesti. 

Suomisport tarjoaa seuroille mahdollisuuden päivittää toiminnan työvälineet digiaikaan. Eihän urheilussakaan huippusuorituksiin päästä vanhoilla pelivehkeillä. 

Näin urheiluseura hyötyy digitalisaatiosta: 

  1. Ajansäästö, kun laskutus poistuu.
  2. Kustannusten hallinta. Suomisportin käytöstä ei synny kuluja, ellei palvelujen myynnistä synny tuloja.
  3. Laadukkaammat palvelut omalle kohderyhmälle.

Kirjoittaja on Hanna Hiilamo, Suomisportin palvelupäällikkö Suomen Olympiakomiteasta

HALUAN ETTÄ MINUUN OTETAAN YHTEYTTÄ