MIKÄ SUOMISPORT?

Suomisport on liikunnan ja urheilun oma digipalvelu, jonka käyttäjiä ovat liikkujat, urheiluseurat ja lajiliitot. Samalta alustalta ja yhdestä sovelluksesta löytyvät kaikki tarpeelliset urheilun palvelut, mitkä helpottavat liikkujien, vanhempien, liitto- ja seuratoimijoiden, vapaaehtoisten sekä valmentajien sporttiarkea.

Suomisport on Suomen Olympiakomitean ja lajiliittojen yhteisesti tuottama, eikä sillä ole kaupallisia tavoitteita. Kansainvälinen it-yhtiö Vincit Oyj on Suomisportin tekninen kehittäjäkumppani. Suomisportia kehitetään yhteistyössä lajiliitojen ja seurojen kanssa käyttäjäpalautteen ja -tarpeiden pohjalta. Suomisportia on kehitetty vuodesta 2017.

0 +
MILJ. €
DIGIMAKSUJA
0
SPORTTITILIÄ
0 +
URHEILUSEURAA JA LAJILIITTOA
100000 +
URHEILULAJIA

Suomisportissa on sporttitili yli 700 000 suomalaisella. Yhteensä yli 4000 urheiluseuraa ja lajiliittoa on hyödyntänyt Suomisportin palveluja. Suomisport on urheiluseuroille ja liitoille verkkokauppa, josta liikkujat voivat hankkia urheilun palveluita tai tuotteita. Liikkujien ja urheiluorganisaatioiden välinen rahaliikenne hoituu ilman laskutusta, digimaksuina. Rahaliikenteen arvo ylitti 100 miljoonaa euroa vuonna 2022. Tämä on säästänyt liitoissa ja seuroissa aikaa hallinnollisesta työstä suoraan tekemiseen – lasten, nuorten ja aikuisten liikuttamiseen.

Suomisportiin kertyy tietoa urheilutoiminnasta, joka todentaa urheilun vaikuttavuutta yhteiskunnassa. Tietoa on hyödynnetty myös tutkimukseen mm. THL:n terveyden edistämisen hankkeissa. Mitä useampi laji ja urheiluseura sekä liikkuja Suomisportia käyttää, sitä enemmän palveluun kertyy yleistä, yhteiskunnallisesti merkittävää tietoa ja tietoa suomalaisten liikkumisesta ja harrastamisesta.

PALVELUN YTIMESSÄ JOKAISEN HENKILÖKOHTAINEN SPORTTITILI

Suomisportia käytetään luomalla palveluun henkilökohtainen Sporttitili. Sporttitili on kaiken keskiössä: siellä jokainen päivittää henkilökohtaiset perustietonsa ja näkee omaan liikkumiseen liittyvät tiedot reaaliajassa. Vanhemmat voivat liittää lapsen sporttitilin omaan tiliinsä ja hallinnoida lasten asioita ja tietoja, kaikkia samasta paikasta. Sporttitilillä myös maksut hoituvat helposti ja nopeasti, ja maksutapavalikoima on laaja.

Sporttitilillä jokainen hallinnoi itse omia tietojaan. Tili perustuu käyttäjän henkilötunnukseen, minkä ansiosta kukaan ei voi luoda palveluun useampaa tiliä. Tämä periaate on tietosuojan mukainen ja varmistaa sen, että henkilöiden tietosuoja toteutuu ja Suomisportiin kertyvä tieto urheilusta on luotettavaa. Suomisportin tietoturva ja tietosuoja ovat ensiluokkaisia ja tiedot ovat aina ajan tasalla.

Sporttitililtä liikkuja löytää urheilun palvelut: harrastukset ja tapahtumat, treenikalenterit, maksut, viestit sekä urheilun tarjoamat räätälöidyt edut. Palvelu auttaa vanhempia ja lapsia hallinnoimaan lajiriippumattomasti omaa harrastusarkea. Suomisportia voi käyttää joko Suomisport-sovelluksella tai selainversion kautta.

MONTA SEURAA. YKSI SUOMISPORT.

Suomisportissa seura keskittää tärkeimmät toimintonsa yhteen paikkaan, toimii GDPR:n ja yhdistyslain mukaisesti sekä säästää aikaa ja resursseja tarjoten samalla jäsenilleen modernit palvelut.

PALVELUT SEUROILLE

 • Seurajäsenyydet, jäsenkortit ja seuran edut
 • Ryhmät ja joukkueet
 • Lisenssit*
 • Tapahtumat
 • Kalenterit
 • Viestintä
 • Maksut ja maksujen seuranta
 • Läsnäolomerkinnät
 • ja paljon muuta

Suomisportissa seuran toimintaan liittyvät tiedot ovat aina reaaliajassa. Laskutus korvaantuu digimaksuilla ja seura säästää aikaa hallinnollisessa työssä. Arkeen tuo helpotusta kätevä Suomisport-sovellus. Suomisport-sovellus yhdistää niin liikkujan, vanhemman, valmentajan kuin seuran toimihenkilöt. Suomisportin sähköisen taloushallinnon integraatioilla seuran Suomisportin kautta saamat tulot kirjautuvat automaattisesti kirjanpitoon oikein.

Suomisportissa ei ole kuukausi-, vuosi- tai käyttöönottomaksuja. Seurat saavat siis palvelun käyttöön veloituksetta. Palvelun maksutoimintoja hyödynnettäessä veloitetaan pieni palvelumaksu per maksutapahtuma.

*Suomisportissa myydään yli 150 eri lajin lisenssit.

SUOMISPORT LAJILIITOILLE

Suomisportissa lajiliitot myyvät lisenssejä,  pelipasseja ja vakuutuksia sekä organisoivat tapahtumia ja myöntävät tunnustuksia ja meriittejä. Suomen Olympiakomitea tarjoaa Suomisportin lajiliitoille jäsenpalveluna.

PALVELUT LIITOILLE

 • Vakuutus-, lisenssi- ja tapahtumahallinta ja myynti
 • Tapahtumien hallinta, organisointi ja markkinointi
 • Meriitit, tunnustukset ja etukortit
 • Datapalvelu

Lisäpalvelut ja integraatiot: taloushallinnon integraatiot (Netvisor ja Procountor), digitaalinen verkkokoulutusalusta, markkinoinnin ja viestinnän palvelut, lajiliittojen omat, kuten esimerkiksi kilpailujärjestelmäintegraatiot.