Asiakaspalvelu suljettu loppiaisena 6.1
Tekstiviestikirjautuminen ja uusien tilien tekeminen toistaiseksi poissa käytöstä teknisen ongelman vuoksi! Sähköpostikirjautuminen toimii normaalisti.

Tätä sivua ei enää päivitetä. Päivitetyt ohjeet löytyvät sivun oikean alalaidan "kelluvasta" Ohje/Tuki painikkeesta!!

Suomisport-palveluun kirjaudutaan tilaamalla kertakirjautumislinkki joko sähköpostiisi tai kertakirjautumiskoodi matkapuhelimeesi.

Katso tästä ohjevideo sporttitilin luontiin / kirjautumiseen

Saat vastausviestissä sähköpostiin kirjautumislinkin, tai jos olet tilannut koodin matkapuhelimeesi, saat 4-numeroisen kirjautumiskoodin tekstiviestillä. Kirjautumiskoodi on kertakäyttöinen ja voimassa 10 minuuttia (sähköpostin kirjautumislinkki 30 minuuttia). Saatuasi kirjautumislinkin, klikkaa sitä ja luo itsellesi oma Suomisport-sporttitili. Tilin luomiseen menee vain muutama minuutti.

Vanhemman/huoltajan roolissa on ensin kirjauduttava Suomisporttiin ja sen jälkeen lisättävä huollettava oman tilin alle.

Lataamalla Suomisport-mobiili puhelimeesi kertakirjautumista ei tarvita vaan palvelu kulkee aina taskussasi.

Kirjautuaksesi Suomisporttiin et tarvitse erikseen tunnuksia. Sisään kirjaudut tilaamalla aina uuden kertakirjautumislinkin tai -koodin, joko sähköpostiisi tai puhelimeesi.
Helpointa uudelleen kirjautuminen on Suomisport-mobiilin kautta, jolloin kertakirjautumislinkkiä tai -koodia tarvita. Lataa siis sovellus puhelimeesi sovelluskaupastasi.

Tästä videoon, jossa näytetään koodin tilaaminen

Sportti-ID on 8- tai 9-numeroinen numerosarja, joka näkyy Suomisport-tililläsi nimesi ja syntymäaikasi alla. Palvelu luo henkilökohtaisen ID:si ensimmäisellä kerralla kun kirjaudut palveluun ja luot sporttitilisi.

Sportti-ID ei ole palvelun kirjautumistunnus/käyttötunnus vaan henkilökohtainen liikkujatunnuksesi, mikä säilyy aina samana harrastamastasi lajista/lajeista ja liitosta riippumatta. Sportti-ID:n avulla palvelu tunnistaa liikkujan ja liikkuja voi tehdä palvelussa erilaisia ostoksia. Lisäksi liikkuja pystytään pätevästi tunnistamaan kilpailupaikalla tai muissa tapahtumissa ja hankitut jäsenyydet, lisenssit, vakuutukset ja muut tiedot voidaan todentaa.

Katso tästä ohjevideo tilin luomiseen.

Kirjaudu sisään palveluun osoitteessa www.suomisport.fi kohdassa “Kirjaudu palveluun”.

Kirjautumaan pääset tilaamalla kertakirjautumislinkin sähköpostiisi tai kertakirjautumiskoodi matkapuhelimeen. Palvelussa sinun tulee luoda oma sporttitilisi ennen kuin voit tehdä hankintoja.  Ohjeet tilin luomiseen tästä videosta

Tilin luonti vie aikaa muutaman minuutin.

Lataathan myös puhelimeesi Suomisport-mobiilin, joilloin palvelu liikkuu kätevästi taskussasi.

Jotkut sähköpostipalvelimet ohjaavat kirjautumislinkin roskapostiin. Tarkista oma roskapostikansiosi sähköpostista tai tilaa kirjautumiskoodi matkapuhelimeesi. Tarkistathan myös sähköpostisi oikean kirjoitusmuodon. Joissain tapauksissa sähköpostiosoite on vahingossa rekisteröity alkavaksi isolla kirjaimella.

Varmista, että olet kirjoittanut puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi oikein. Varmista, että olet tilannut koodin samaan sähköpostiin tai puhelinnumeroon, jota olet käyttänyt luodessasi sporttitiliäsi.

Kokeile kirjautua vaihtoehtoisella tavalla, puhelimellasi tai sähköpostilla tai lataa käyttämäsi puhelimen sovelluskaupasta Suomisport-mobiili ja yritä uudelleen.

Varmista myös, että yrität kirjautua uusimmalla, voimassaolevalla koodilla. Kertakäyttöinen kirjautumiskoodi on voimassa 30 minuutin ajan. Mikäli koodi on ehtinyt vanhentua, tilaa uusi koodi.

Mikäli sähköpostiosoitteesi on erikoisempi esim. etunimi@sukunimi.com saattaa linkin koodaus muuttua sähköpostisi palveluntarjoajan käyttämän koodauksen takia, tässä tapauksessa tilaa aina kirjautumiskoodi matkapuhelimeesi.

Jos käytät Suomisporttiin kirjautumiseen sähköpostiasi, kirjautumiskoodit eivät tule perille joihinkin sähköpostipalveluihin meistä riippumattomista syistä.
Kirjaudu silloin joko puhelinnumerollasi tai ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Tarkistathan myös roskapostikansiosi ja että olet kirjoittanut osoitteesi oikein.

Suomisporttiin kirjautumiseen et tarvitse salasanaa.

Suomisporttiin kirjaudutaan aina kertakirjautumisena joko sähköpostiosoitteella tai puhelinnumerolla. Voit myös ladata puhelimeesi Suomisport-mobiilin, jolloin palvelu kulkee taskussasi eikä kertakirjautumista sähköpostilla tai puhelinnumerolla tarvita. Sovellus on ladattavissa sovelluskaupasta.

Tässä videossa kerrotaan, kuinka tilaat ja käytät kertairjautumiskoodia.

Liikkujan ei ole mahdollista luoda salasanaa palveluun. Seura-, liitto- tai muille organisaatiokäyttäjille on palveluun oma salasana. Jos seura/liittokäyttäjätunnuksesi on unohtunut, voit tilata sähköpostiisi uuden kirjautumisikkunan “Unohtuiko salasana?” -linkistä.

Katso tästä ohjevideo tilin luomiesta.

Suomisporttiin pääset sisään osoitteessa www.suomisport.fi ja kohdassa “Kirjaudu palveluun”.

Kirjautuminen edellyttää joko puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen. Jos annat puhelinnumerosi, käytäthän numeroa johon voit vastaanottaa tekstiviestejä. Seuraa sähköpostiisi tai puhelimeesi tulevia ohjeita.

Palveluun kirjautumisen jälkeen pääset luomaan oman sporttitilisi. Sporttitilisi vaatii seuraavat henkilötiedot: kieli, nimi, henkilötunnus, kansalaisuus, puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoite ja maa. Jos haluat tehdä hankintoja huollettavasi puolesta Suomisport-palvelussa, kysyy palvelu huollettavasi vastaavat tiedot.

Tilin luontiin menee muutama minuutti, eikä tietoja tarvitse syöttää kuin kerran.

Suomisport-mobiilin voit ladata sovelluksena puhelimeesi AppStoresta tai Google Playstä. Sovellus helpottaa mm. palveluun kirjautumista, sillä sinun ei tarvitse käyttää kertakirjautumiskoodia aina uudelleen. Jäsentietosi, hankkimasi lisenssit ja vakuutukset sekä tapahtumailmoittautumiset ovat aina nähtävilläsi puhelimessasi.

Suomisport-mobiilin kautta voi tällä hetkellä ostaa lisenssejä ja vakuutuksia, sekä ilmoittautua ja maksaa tapahtumia. Sovellusta kehitetään koko ajan. Huomioithan, että mobiiliversion toiminnallisuudet ovat mahdollisesti nettikäyttöliittymää rajatummat. Muistathan välillä päivittää sovelluksesi, jotta saat kaikki uudet toiminnallisuudet käyttöön. Päivittäminen tapahtuu kirjautumalla ulos sovelluksesta ja kirjautumalla takaisin sisään palveluun.

Suomisport-palvelu toimii kaikilla yleisimmillä nettiselaimilla. Koska palvelua kehitetään ja päivitetään koko ajan, voi palvelu joissain selaimissa näkyä tilapäisesti ilman selainoptimointia. Parhaiten palvelu toimii Chrome-nettiselaimella ja koska Microsoft on lopettanut Internet Explorerin tuen, niin sen toimivuutta Suomisportissa emme enää takaa. Lataathan puhelimeesi myös Suomisport-mobiilin, joilloin palvelut avautuvat kätevästi puhelimellasi. Suomisport-mobiilin löydät sovelluskaupastasi.

Tietosi ovat Suomisportissa turvassa ja sinun itse hallinnoimiasi. Henkilötunnus tarvitsee syöttää ainoastaan kerran palveluun rekisteröityessä ja sporttiliäsi luodessa. Henkilötunnuksen avulla palvelu yksilöi sinut ja luo sinulle oman henkilökohtaisen Sportti-ID:n, joka toimii jatkossa tunnisteenasi oman seurasi tai lajiliittosi kanssa asioinnissa. Sportti-ID:si löydät oman sporttitilisi etusivulta. Palvelussa voit täysin itse hallita tietojesi käyttöä ja jakamista.

Koska Suomisportissa myydään urheilulisenssejä ja -vakuutuksia sekä hallitaan kilpailuoikeuksia, on tärkeää, että palveluun rekisteröityvät liikkujat sekä alaikäisten liikkujien vanhemmat voidaan yksilöidä henkilötunnuksen avulla.

Henkilötunnus ei näy järjestelmässä muille kuin järjestelmän pääkäyttäjälle virhetilanteiden korjaamista varten sekä vakuutuksia hankittaessa tai vahingon sattuessa vakuutuskäsittelijälle. Suomisportiin on rekisteröitynyt jo noin puoli miljoonaa suomalaista. Vain henkilötunnus takaa luotettavan tavan varmistua liikkujan profiilin todenmukaisuudesta ja varmistaa esimerkiksi vakuutusten voimassaolon. Eli toisin sanoen hetua tarvitaan juuri sinun tietosuojasi varmistamiseen.

Jos henkilötunnuksesi on suojattu turvakieltosäädöksellä, voit rekisteröityä palveluun ja pyytää sporttitilisi salaamista. Lähetä sähköpostia asiakaspalveluumme: suomisport@olympiakomitea.fi .

Jos olet rekisteröitymässä Suomisporttiin ensimmäistä kertaa tulee sinun luoda ensin itsellesi sporttitili. Katso tästä ohjevideo tilin luomisesta.

Tilin luonnin jälkeen voit lisätä huollettavallesi tilin omasi alle. Lapsen tilin voit luoda myös myöhemmässä vaiheessa kohdassa “Huollettavasi”.

Jos olet jo rekisteröitynyt palveluun, Suomisport-palveluun kirjaudutaan tilaamalla kertakirjautumislinkki joko sähköpostiin tai kertakirjautumiskoodi puhelimeesi.  Voit myös käyttää palvelua Suomisport-mobiilissa. Tililtäsi löydät huollettavasi sporttitilille.

Kuulostaa siltä, että lapsesi sporttitili on luotu toisen huoltajan tilin alle, tai lapsesi on itse käynyt luomassa itselleen tilin Suomisportiin. Myös joukkueen johtaja tai valmentaja on voinut luoda tilin. Olemassa olevat sporttitilit voidaan linkittää manuaalisesti toisiinsa Sportti-ID:n ja henkilötunnusten perusteella, olethan yhteydessä Suomisport-asiakaspalveluun: suomisport@olympiakomitea.fi. Asiakaspalvelumme palvelee arkisin kello 8 – 16.

Alaikäisen huoltajan tulee ensin itse rekisteröityä Suomisporttiin ja luoda oma Sporttitili. Tämän jälkeen voit lisätä lapsesi tiedot ja luoda hänelle oman tilin palveluun. Tämän jälkeen voit ostaa jäsenyyden, vakuutuksen, lisenssin tai ilmoittaa lapsesi tapahtumaan.

Jos lapsesi on itse käynyt luomassa itselleen sporttitilin Suomisportiin, voidaan hänen liittää vanhemman profiilin alle, jolloin vanhempi voi tehdä hankintoja lapselleen. Olemassa olevat sporttitilit täytyy Olympiakomitean pääkäyttäjän manuaalisesti linkittää toisiinsa henkilökohtaisen Sportti-ID:n ja henkilötunnusten perusteella.

Näissä tilanteissa olethan yhteydessä Suomisport-asiakaspalveluun: suomisport@olympiakomitea.fi. Asiakaspalvelu palvelee arkisin 8 -16.

Suomisport tarjoaa ostettaessa automaattisesti käyttäjätietojesi (ikä, lajit) mukaisia, sopivia lisenssejä. Valittavina lisensseinä tarjotaan ko. lajista riippuen joko vakuutuksellista lisenssiä, vakuutuksetonta lisenssiä, valmentajalisenssiä tai harrastevakuutusta. Löydät palvelusta lisätiedot ja vakuutusehdot eri vakuutuksista.

Kyllä! Voit käyttää Suomisporttia matkapuhelimellasi, joko nettiselaimella tai lataamalla puhelimeesi Suomisport-mobiilin. Huomioithan, että puhelimesi ladattavan Suomisport-mobiilin toiminnallisuudet saattavat poiketa nettiselaimella toimivasta versiosta. Muistathan myös välillä kirjautua ulos palvelusta ja takaisin sisään, jotta saat kaikki uusimmat toiminallisuudet päivitettyä ja käyttöösi.

Suomisport-tilisi etusivu toimii jäsenkorttinasi. Lataamalla matkapuhelimeesi Suomisport-mobiilin, saat tilisi näkyviin helpoiten. Voit tarvittaessa todentaa jäsenyytesi, hankitut vakuutukset ja lisenssit suoraan Suomisportista. Suomisport-tilisi etusivun näkymä toimii jäsenkorttinasi (ks. kuva). Joissain seuroissa / liitoissa voit hankkia erillismaksusta Suomisportista itsellesi jäsen/liikkuja/urheilijakortin, mikä postitetaan sinulle.