Kännykän näytöllä näkyvissä valmentajan näkymä Suomisportissa. Taustalla nuoria harjoituksissa urheilukentällä.

Seuroille julkaistiin kesällä merkittäviä, uusia toiminallisuuksia Suomisportiin

Suomisport Seurapalveluiden kokonaisuus julkaistiin tammikuussa 2021 monilla seuroille hyödyllisillä toiminnallisuuksilla. Palvelua käyttää jo 600 eri lajin seuraa ja vauhti sen kuin kiihtyy. Palvelu kehittyy jatkuvassa tiiviissä yhteistyössä sekä seurojen että liittojen kanssa – monia uusia toiminnallisuuksia on jälleen julkaistu. Merkittävimmät kesällä 2021 palveluun julkaistut uudistukset tehtiin ryhmiin, joukkueisiin ja tapahtumiin ilmoittautumiseen sekä viestintään.

Monipuolisempia joukkue-, ryhmä- ja tapahtumailmoittautumisia

Paljon toivottu ryhmien ilmoittautumissivu mahdollistaa nyt joukkueisiin ja erilaisiin muihin harjoitusryhmiin ilmoittautumisen näppärästi. Ilmoittautumissivulla ryhmään pyrkivältä osallistujalta on mahdollista kysyä tarkentavia lisäkysymyksiä, rajata ilmoittajan ikää tai sukupuolta sekä kerätä vaikka osa joukkueen maksusta heti ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumisen jälkeen henkilö siirtyy automaattisesti ryhmän jäseneksi. Tällöin ryhmään ei enää tarvitse sen hallintaa varten ilmoittautua uudestaan vaan ryhmän ylläpitäjät kuten joukkueen johtajat ja valmentajat pääsevät heti kiinni ryhmän hallintaan esimerkiksi Suomisport-sovelluksella. Yksi ja sama sovellus on käytössä niin seurakäyttäjälle, vanhemmalle kuin joukkueen tai ryhmän jäsenelle.

Uuden ryhmän ilmoittautumissivu-kokonaisuuden lisäksi Seuran tapahtumat -osiossa on monia uusia toiminnallisuuksia. Tapahtumia luodessa seurakäyttäjä voi nyt kerätä osallistujista tietoa monipuolisilla lisäkysymysvaihtoehdoilla. Näitä vaihtoehtoja ovat avoin tekstikenttä-, alas-vetovalikko- ja rasti ruutuun -valikko. Tapahtumailmoittautumisia luodessa seurakäyttäjä voi mahdollistaa kysymykset pakollisiksi tai vapaaehtoisiksi, ilmoittautuja voi myös valita joko useita ja yhden vaihtoehdon. Tapahtumailmoittautumisista muodostuva Excel erottelee valinnat.

Tehoja viestintään

Viestinnän osalta Suomisportin seurakäyttäjät voivat nyt viestiä kaikille seuran jäsenille ja ryhmille/joukkueille kerralla tai yksittäiselle jäsenluokalle tai ryhmälle/joukkueelle. Viestit näkyvät jokaisen jäsenen ja liikkujan omalla Sporttitilillä Viestit-kohdassa. Parhaiten seuraviestit tavoittavat Suomisport-sovelluksessa, joka on ladattavissa maksutta sovelluskaupasta. Viestinnän toiminnallisuudet löytyvät seurakäyttäjälle suoraan seuran etusivulta.

Näyttökuva Suomisportin seurapalvelun toiminnallisuuksista. Hallinnon työkaluja ovat jäsenluettelo, jäsenluokat, raportit ja meriittien myöntäminen. Toiminnan työkaluja ovat seuran tapahtumat, ryhmät, viestintä ja ostaminen liikkujille. Kehittämisen työkaluja ovat Tähtiseura ja OKM tukihakupalvelu.
Suomisportissa hoituu yhdessä paikassa näppärästi seura-arjen tärkeimmät toiminnot digitaalisesti. Uutena toimintona kesällä 2021 julkaistiin viestintä-osio ja ryhmien ilmoittautumissivu.

Harrastuksiin ilmoittautuminen käy kuumana –  digimaksut hoituvat Suomisportin kautta

Koko Suomisportin filosofia perustuu digimaksuihin, mikä mahdollistaa reaaliaikaisen seuratalouden seurannan ja nopeamman kassavirran. Suomisportin kautta liikkujalle tai harrastajalle osoitetut tapahtuma- ja joukkueilmoittautumisten maksut voi hoitaa monipuolisin nykyaikaisin maksutavoin.

Seurakäyttäjä pääsee nyt myös maksamaan liikkujien maksuja seuran toimesta. Tällä niin kutsutulla ”puolesta maksamisen” -toiminnolla seurakäyttäjä voi maksaa henkilön maksun seuran toimesta, jos maksu on tullut seuran tilille toisen tahon maksamana tai esimerkiksi liikuntaseteleinä. Maksujen räätälöintiin on tulossa paljon lisää ominaisuuksia vielä alkusyksyn 2021 aikana.

Ota yhteyttä ja hyppää mukaan

Mikäli seurasi etsii ratkaisua toimintansa digitalisoimiseksi ja tehoja seuran talouden hoitoon, Suomisportin saa itsenäisesti seuran käyttöön valtuuttamalla henkilö tekemään veloitukseton käyttöönotto. Lue lisää käyttöönotosta uudistuneilta nettisivuiltamme: https://info.suomisport.fi/seuroille/kayttoonotto/  

Palvelusta on myös mahdollista varata seurallesi etäesittely. Etäesittelyn ajanvaraukseen tästä.

Lisätietoja:
Suomen Olympiakomitea: palvelupäällikkö Carita Riutta, puh. 045 267 1985

Suomisport on koko liikunta- ja urheiluyhteisön yhteinen digitaalinen palvelu. Suomisport tarjoaa yhdessä paikassa helpotusta seura-arkeen niin seurakäyttäjille, urheilevan lapsen huoltajille, liikkujille, valmentajille ja joukkueenjohtajille. Seurat voivat Suomisportin kautta mm.:

  • Hallinnoida seurajäsenyyksiä
  • Luoda ja markkinoida seuran tapahtumia
  • Hallinnoida ryhmiä ja joukkueita
  • Viestiä jäsenille, ryhmille ja joukkueille
  • Kerätä ja seurata kausi-, tapahtuma- ja muita digimaksuja
  • Hyödyntää Suomisport-sovellusta toiminnassa
  • Hakea OKM-seuratukea ja kehittää toimintaa Tähtiseura-ohjelmassa

Palvelusta vastaa Suomen Olympiakomitea.

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjemme ja kumppaneidemme kanssa rakennamme liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen. www.olympiakomitea.fi

HALUAN ETTÄ MINUUN OTETAAN YHTEYTTÄ